Ennustajat.Org - Artikkeli

Onko tulevaisuuden ennustaminen mahdollista?

Ennustaminen tapahtuu yleensä käyttämällä peli- tai tarotkortteja 

vaikkakin se on mahdollista myös ilman mitään apuvälineitä. Povata eli ennustaa voi lähes mistä tahansa kuten kahvinporoista, teenlehdistä, taivaankappaleista, tähdenlennosta ja unista. Antiikin aikana ennustukset tehtiin luista ja sisäelimistä.

Ennustamiseen liitetään usein lasi- tai kristallipallo. 

Ennustajaeukko istuu hämärässä sirkusteltassa katsoen kävijöiden kohtaloita. Kyseinen asetelma on enemminkin elokuvateollisuuden luoma mielikuva kuin todellisuutta.

Ennustustapoja on lukuisia 

astrologiasta kädestä katsomiseen ja riimuista tarotkorttien tulkintaan. Monelle on lapsuudesta tuttu tapa ennustaa kukkien terälehdistä. ”Rakastaa, ei rakasta” on leikkimielinen ennustus ihastuksen kohteesta. Uudenvuoden tinanvalanta on kansanomaista ennustamista samoin kuin juhannustaiat.

Ennustaminen on liitetty noituuteen 

Noidalla on uskottu olevan yliluonnollisia kykyjä. Noituudesta syytetyt kokivat kuoleman syntinsä palkkana Suomessa 1500-luvulta alkaen. Nykyään noidat ovat pääsiäisnoitia, lapsia, jotka koristelevat pajunkissoja ja virpovat varpovat tuoreeks terveeks tulevaks vuodeks. Nykyajan ennustajat jatkavat ihmisten auttamisen perinnettä ilman pelkoa kidutuksista ja vainoista.

Ennustamisen historiaa

Lilly Åkerblom (1892–1967) oli kuuluisa selvänäkijä. Kerrotaan tapauksesta, jossa Lilly näki keltaisen huvilan liittyvän erääseen rouvaan. Huvila haisi hänestä maalilta, koska maali ei ollut ehtinyt kuivua. Ennustuksen saanut rouva ei tunnistanut Lillyn näyssä ollutta huvilaa ja häntä ihmetytti, että Lilly oli nähnyt hänen miehensä onkimassa valkoisessa villatakissa, mikä ei ollut lainkaan hänen miehensä tyyliä. Lisäksi Lillyn lausuma nimi Anna aiheutti ihmetystä. Sittemmin samainen rouva soitti Lillylle ja kertoi, että he olivat ostaneet keltaisen huvilan ja että hänen miehensä oli ollut laiturilla onkimassa yllään valkoinen villatakki, joka oli kulkeutunut tälle työpaikalta. Anna sai selityksen vuorolaivasta, joka liikennöi alueella.

Ennustaminen on ilmiö 

joka liittyy kysymykseen siitä, onko ihmisellä ennalta määrätty kohtalo vai vapaa tahto. Ajankohdat eivät aina vastaa todellisuutta, koska ihmisellä on vapaa tahto, jota hän käyttää joka hetki ja joka voi muuttaa ennustettua todellisuutta. Ennustaminen liittyy sekä ihmisen energioihin ja todennäköisten tapahtumien tulkintaan että karman ja kohtalon katsomiseen. Muuttujia on lukuisia.

 
Einsteinin suhteellisuusteoria ja Planckin kvanttiteoria muuttivat ihmisten käsitystä todellisuuden luonteesta. Newtonin klassinen mekaniikka oli ollut luonteeltaan toisenlaista kuin atomeja koskeva kvanttimekaniikka, jossa havaitsijaa ja todellisuutta ei enää voitu erottaa toisistaan.

 
Ennustaminen on ilmiö, joka ei kuitenkaan ole tieteellisesti selitettävissä. Ennustajalla näyttää olevan muualta kuin kysyjältä saatua informaatiota ihmisestä ja hänen elämänsä kokonaisuudesta. Tajunnanvirta -palvelussa sinua auttavat ennustajat, jotka saavat kukin omalla tavallaan tiedon tulevista tapahtumista.